LGTBI

10 anys de la llei d'adopció

El passat dissabte 21 de març, la Coordinadora LGTB d’ERC vam acompanyar a l’entitat Famílies LG durant l’acte que van realitzar al Parlament de Catalunya per celebrar el 10è aniversari de l’aprovació de la Llei d’adopció.
Aquesta llei, impulsada per la Consellera d’ERC Anna Simó i pel Conseller de Justícia Josep Ma. Vallès, va permetre l’adopció per part de parelles del mateix sexe, possibilitant tant que un membre de la parella adoptés els fills de l'altre, com que tots dos adoptessin conjuntament menors aliens. Un aniversari, que precisament va coincidir amb l’aprovació d’un llei de les mateixes característiques a Irlanda.

La Llei d’adopció, conjuntament amb la llei del matrimoni igualitari que es va aprovar aquell mateix any 2005, ha estat cabdal a l’hora d’avançar en l’equiparació legal de les persones LGTB. I és que per una banda ha tret a moltes famílies del llimb legal i la inseguretat jurídica en la què es trobaven i per l’altra ha permès visibilitzar la diversitat familiar que caracteritza a la nostra societat, superant les visions més retrògrades que reduïen el concepte de família a un determinat model familiar d’home-dona.

Però si una cosa s’ha demostrat al llarg d’aquests 10 anys, és que aquesta llei es va fer prioritzant el dret dels infants a tenir una família (desenes de parelles del mateix sexe ho han fet possible) i amb la voluntat de protegir i tornar la diginitat a moltes famílies que fins aquell moment no havien estat reconegudes com a tals.


Coordinadora LGTB
Esquerra Republicana