LGTBI

Una nova veu a les Terres de l’Ebre

És evident que en els darrers anys s’han produït avenços significatius pel que fa a la visibilitat del col·lectiu LGTB, així com en l’assoliment d’una sèrie de drets que fa uns anys semblava impensable. Un èxit que no s’explica sense la tasca ingent que des de fa dècades duu a terme el teixit associatiu LGTB, que durant molt temps ha combatut -gairebé en solitari- la discriminació i la incomprensió social. Un moviment associatiu que forma part de l’ADN del nostre país i que hem de saber preservar i potenciar si volem continuar avançant cap a la plena igualtat social.

Aquesta reflexió ens ve al cap quan aquests dies s’anuncia la presentació d’una nova entitat LGTB -la primera- de les Terres de l’Ebre. Es tracta de LGTeBre, que es presentarà a Tortosa el proper 20 de març apadrinada pel periodista Oriol Grau i d’altres representants del teixit associatiu LGTB.

Aquesta associació neix després de mesos de treball i d’haver organitzat la primera marxa LGTB de les Terres de l’Ebre el juny passat. I ho fa amb “la voluntat de ser un referent de les persones gais, lesbianes i transsexuals de les Terres de l’Ebre” i de convertir-se “amb la veu dels que pateixen discriminació, així com esdevenir un espai de socialització”. Entre els seus objectius també hi ha vetllar pel compliment de la recentment aprovada Llei contra la homofòbia i promoure polítiques adreçades al col·lectiu a les comarques ebrenques.

Des de la Coordinadora LGTB d’Esquerra Republicana volem felicitar a la nova entitat i estem convençuts que esdevindrà un punt de referència per a moltes persones de les Terres de l’Ebre. Com també cal fer un reconeixement a les associacions que treballen des de diferents parts del nostre territori, perquè no tot comença i acaba a la ciutat de Barcelona, i la realitat en altres indrets del país sovint és més complexa. Gràcies a la seva tasca podem avançar cap a un país més just i lliure d’homofòbia.


Coordinadora LGTB
Esquerra Republicana