LGTBI

Una Llei contra la LGTBfòbia per desplegar

Xavier Florensa
Xavier Florensa
La Llei contra la LGTBfóbia, és un èxit com a país del que ens n’hem de sentir orgullosos. Aprovada l’octubre del 2014 amb un ampli consens, és una llei pionera que té l’objectiu dotar-nos de les eines necessàries que ens permetin lluitar contra les mostres d’homofòbia que malauradament encara perviuen a la nostra societat. Però sobretot és la culminació d’una sèrie de polítiques adreçades al col·lectiu LGTB que des del Govern de Catalunya s’han anat implementant al llarg dels darrers deu anys i de les quals ERC n’ha estat un dels seus principals impulsors.

Durant els darrers mesos hem vist poca iniciativa del govern de CiU per començar a desplegar la llei, un procés que s’ha de realitzar durant l’any següent a la seva aprovació.

Un cop hem fixat un horitzó electoral concret, el 27 de setembre, en unes eleccions que seran claus de cara a avançar cap a la independència del nostre país, cal que durant els propers mesos es visualitzi una voluntat clara pel que fa al desplegament d’aquesta llei per tal de dotar-la de les seves màximes potencialitats. I això vol dir donar-la a conèixer a través dels diferents mitjans dels que disposa el Govern, així com també arreu del territori. Però sobretot vol dir elaborar els reglaments necessaris i disposar dels recursos necessaris per garantir la seva funcionalitat.

El 27-S serà sens dubte una data molt important del camí cap a l’estat propi. Però per nosaltres, el procés per construïr un país més net i just ja fa molt temps que ha començat.


Xavier Florensa
Coordinadora LGTB
Esquerra Republicana