LGTBI

Espanya ens discrimina als consulats

Xavier Florensa
Xavier Florensa
El govern del Partit Popular insisteix en la seva tasca de posar traves al dret de dues persones del mateix sexe a contraure matrimoni. Si primer van enviar la Llei del matrimoni al Tribunal Constitucional i es neguen a retirar aquest recurs, ara utilitzen la política exterior de l’Estat amb aquesta finalitat discriminatòria.

I és que el Ministeri d’Afers Exteriors ha establert que als consulats només es podrà celebrar un matrimoni homosexual consular quan un dels dos contraients sigui ciutadà espanyol i les lleis de l’estat receptor no s’hi oposin. Això vol dir que dos homes o dues dones, només podran contraure matrimoni en aquells països que diposen de legislacions favorables al matrimoni homosexual (com Portugal, Holanda, Bèlgica, Noruega, Suècia, Islàndia, Sud-àfrica, Argentina, Mèxic, Canadà i alguns estat dels EUA) i en canvi el cònsul pot negar-se a celebrar un matrimoni homosexual o fins i tot registrar-ne un de celebrat dins l’Estat espanyol si el país receptor no contempla aquesta possibilitat.

Per això, ERC ha presentat al Congrés una Proposició no de Llei per tal d’acabar amb una mesura que sense cap mena de dubte té l’objectiu de dificultar l’exercici dels drets de les parelles homosexuals que es trobin fóra de l’Estat (cal tenir present que la immensa majoria de països no permeten el matrimoni entre persones del mateix sexe) i és un acte de discriminació vers les parelles heterosexuals que sí que poden casar-se o registrar el seu matrimoni a qualsevol consulat de l’Estat, sigui al país que sigui.


Xavier Florensa
Coordinadora de Polítiques LGTB
lgtb@esquerra.org