Esports

Cap a una nova Llei de l’esport

Xavier-Albert Canal
Xavier-Albert Canal
Que ens cal una nova Llei de l’esport és fora de tot dubte, no ja perquè la vigent és de l’any 2000 sinó perquè, a més, és hereva de la de 1988.

I per propostes i projecte que no quedi. Una entitat privada, receptora de diners públics, la UFEC, que agrupa les federacions esportives catalanes, ha acudit a la figura de la Iniciativa Legislativa Popular per presentar la seva proposta. Recollir més de 50.000 signatures està més que garantit. Més tard la Secretaria General de l’Esport (SGE) ha estat la que ha donat a conèixer el seu projecte.

Les dues propostes se semblen tant com un ou a una castanya. La proposta de la UFEC és absolutament ius privatista deixant a la Generalitat, via SGE, amb una incidència en el sector esportiu reduït a la mínima expressió. El projecte de la SGE és, pel contrari, del tot intervencionista per part de l’Administració. Sembla més una actualització de la norma vigent.

Segons notícies aparegudes als mitjans sembla ser que tant la UFEC com la SGE han creat una comissió per intentar arribar a un projecte comú.

El projecte que ha tingut ERC des de fa anys ha defensat que fos una entitat la que aixoplugués les altres que actuen en el món esportiu, i en aquest sentit la proposta de la UFEC així ho preveu. No obstant, circumstància que ja hem advertit des d’aquest mitjà, que el fet que no sigui ERC qui estigui al capdavant de la política esportiva del país i, per tant, de poder debatre sobre el projecte, podia, com succeeix, que fos desvirtuat.

Cal esperar el resultat final de la comissió creada, a la que hem de ser convidats, i si no ens satisfà fer les esmenes adients en seu parlamentària. Ens hi juguem el model esportiu dels propers anys.

 
Xavier-Albert Canal Gomara
President de la sectorial d’Esports
Esquerra Republicana
esports@esquerra.cat