Moviments Socials

BCitizeN: being a citizen of Barcelona, it’s our turn

El·la Mogler
El·la Mogler
BcitizeN és una associació ​​sense ànim de lucre de persones estrangeres residents a Barcelona. Compartim els valors democràtics, sense que l’origen ni la visió política de cadascú, dins aquest marc, tingui importància. Ens sentim ciutadans de Barcelona i de Catalunya - vet aquí el nom: “Be Citizen of Barcelona” = BCitizeN - i volem contribuir al seu creixement econòmic, social i cultural.

L’objectiu de BCitizeN és oferir a les persones de diferents procedències un espai de trobada i opinió per poder participar en el debat social i polític, i sobre com volem la Barcelona i la Catalunya del futur.

Ens adrecem a les persones barcelonines, residents aquí i provinents d’arreu d’Europa, que vulguin aportar innovació, coneixement i bagatge propi per construir una ciutat més justa, sostenible, integradora i competitiva, en definitiva, una ciutat millor.

Hem fet actes amb professionals estrangers residents a Barcelona, com el periodista anglès Matthew Tree, l’escriptor holandès Edwin Winkels, l’arquitecte italià Alessandro Scarnato o la periodista Krystynam Schreiber, entre d’altres; i també, amb personalitats de fora que han vingut a Barcelona, com l’exdiputat quebequès Yves-François Blanchet o el  diputat finlandès Mikko Kärnä.

Com a demòcrates que som, observem amb perplexitat i interès la situació política de Catalunya amb Espanya. Veiem com els nostres drets socials i polítics cada cop estan més amenaçats. Que en un estat democràtic s’empresonin persones preventivament només per les seves idees polítiques, ens preocupa. Volem aportar el nostre gra de sorra i poder informar, discutir i animar els estrangers residents a fer ús del seu vot. Creiem que les properes eleccions municipals poden ser clau pel nostre futur.


El·la Mogler
Presidenta de BCitizeN