Feminismes

Jornada: La República de la igualtat entre dones i homes

El dijous 2 de març va tenir lloc la jornada “La República de la Igualtat entre Dones i Homes” en el marc de la campanya participativa “La República que farem” en la què Mireia Mata, Vicesecretària d’Entorn, Gestió del Coneixement i Dones” va presentar els pilars de la República que Esquerra Republicana proposa en aquest àmbit: http://www.larepublicaquefarem.cat/ambit/dones

Marta Rovira, secretària general d’Esquerra Republicana, durant la presentació del acte, va assegurar que les dones han de ser arquitectes de la República que farem. I sense la seva participació la República mai serà de dones i homes lliures.

La jornada va constar de dues conferències. La primera la va duu a terme la professora de ciències polítiques per la UPF, Tània Verge, que va parlar de “Quina República Volem?”. Entre d’altres temes va assenyalar la vital importància de no perdre de vista que les dones són un subjecte divers i que es poden veure afectades per diferents desigualtats. Segons Verge, la independència del país és indestriable de la independència de les dones.

Cristina Sánchez, va ser la ponent de la segona conferència que portava per títol “Són forts els nostres pilars? Els reptes pendents”. Sánchez és professora de sociologia a la UdG i va fer una crítica constructiva dels pilars apuntats per Esquerra Republicana per poder mantenir el partit en una millora contínua i en una posició de transformació real.

Finalment es va obrir un extens torn de paraula a on les diferents assistents van poder interaccionar amb les ponents i amb la Vicesecretària. La cloenda va anar a càrrec de la presidenta de l’Assemblea Nacional de Dones d’Esquerra Republicana Nani Altimiras que agrair enormement les aportacions i la gran participació de la jornada.

Per més informació, en aquest enllaç teniu disponible el contingut complet de la jornada:
https://www.esquerra.cat/uploads/20180124/jornada_2017_3_2_igualtat_dones_homes_repcat.pdf

O bé podeu veure el vídeo sencer de la jornada: