Moviments Socials

Jornada: Els moviments socials a la República Catalana

El dissabte 11 de febrer va tenir lloc la jornada "Els moviments socials a la República Catalana", en el marc de la campanya participativa "La República que farem", en la que el president de la sectorial de Moviments Socials, Gerard Fernández, va presentar els pilars de la República en l'àmbit de Ciutadania i democràcia: http://www.larepublicaquefarem.cat/ambit/ciutadania-i-democracia

Prèviament, la Marta Vilalta, secretària d'Entorn d'Esquerra Republicana, va donar la benvinguda als assistents i va fer la presentació de l'acte assenyalant que "volem ser un país col·laboratiu en el que hem de treballar colze a colze amb els moviments socials per contruir una República lliure, digne i justa".

Tot seguit va tenir lloc la conferència de'n Joan Tardà titulada “República Catalana, empoderament ciutadà i democràcia participativa” en la que va destacar que per als republicans "tot comença i tot acaba en la responsabilitat de la ciutadania en l'exercici de la democràcia i la garantia dels drets de ciutadania". I va continuar, "a la República els moviments socials seguiran existint, amb els que haurem de crear sinèrgies si volem crear hegemonies".

A continuació va tenir lloc la taula rodona “La participació dels moviments socials a la nova República” en la que van participar la Txell Bragulat, directora de Sodepau, Víctor M. Cabral, membre de Stop Mare Mortum, Maria Dantas, activista social i mebre d ela CONFAV, Xavier Flores, membre de la junta de FAPAC, David Minoves, president del CIEMEN i membre d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), Elena Moreira, membre d’Anem a Mil, Diosdado Toledano, membre de Marea de Marees i del grup promotor de la ILP de la Renda Garantida de Ciutadania, i la Marina Llansana, vicepresidenta d’Òmnium Cultural, encarregada de moderar la taula. En totes les intervencions es va posar de manifest la importància dels moviments socials per a la conscienciació ciutadana i com a punta de llança per al progrés social mantenint la seva autonomia respecte el poder polític.

La cloenda va còrrer a càrrec de la Mireia Mata, vicesecretària general d’Entorn, Gestió del Coneixement i Dones d’Esquerra Republicana, en la que va remarcar que "els drets socials es guanyen cada dia, quan no es lluita cada dia la gent es dsmobilitza. Aquesta revolució democràtica no la fan els polítics, la fa el poble, la República és l’eina per aocnseguir els drets socials".

Per més informació, en aquest enllaç podeu disposar del contngut complert de la jornada:
https://www.esquerra.cat/uploads/20180124/jornada_2017_2_11_moviments_socials_repcat.pdf

O bé podeu veure el vídeo sencer de la jornada: