LGTBI

Seguim lluitant contra la LGTBIfòbia

Carme Porta
Carme Porta
La violència exercida contra les persones LGTBI sembla per moltes persones superada. L’extrema dreta, considerant que som un col·lectiu protegit i que vol imposar una ideologia «de gènere», demana derogar les lleis contra la LGTBIfòbia i la violència masclista.

Però la realitat desmenteix els postulats d’aquells que volen tornar enrere i ens volen dins d’armaris, darrere de persianes. Fa uns dies el metro de Barcelona va ser l’escenari d’una brutal agressió a un jove, al que quatre homes, dos dels quals detinguts, un d’ells menor i l’altre acusat d’un delicte de lesions i discriminació. La realitat de la violència contra el col·lectiu es fa visible un cop més, així com la necessitat de mantenir i millorar les lleis però, sobretot, la seva aplicació.

Cal seguir treballant per millorar i perseguir el delicte però preventivament cal evitar la violència discriminatòria. Treballant en l’àmbit educatiu, en el respecte a la diversitat, en l’àmbit comunitari per construir entorns, veïnats, pobles i ciutats inclusives i sense desigualtats.

Els drets es conquereixen i s’exerceixen. Tenim molt avançat en els darrers anys, no volem fer ni un pas enrere.

En la República Catalana els drets LGTBI i la lluita contra la LGTBIfòbia són una prioritat.


Carme Porta Abad
Coordinadora LGTBI
Esquerra Republicana