Moviments Socials

Ara, més que mai, moviments socials!

Gerard Fernández
Gerard Fernández
Horrible, però que està passant?, no és possible, i ara què? Segurament, molts dels que esteu llegint aquest petit article, vau sentir aquestes preguntes i comentaris semblants el dia després de les eleccions a Andalusia.

Els moviments socials en general, i l’antifeixisme en concret, ja fa temps que ens estant avisant del que arribaria, i ara ja ho tenim, el feixisme a les institucions i amb moltes possibilitats de créixer encara més.

Ara, més que mai, hem de tenir uns moviments socials forts. Són els moviments socials qui millor visualitzen les lluites socials, els drets elementals de les persones i la lluita contra la injustícia. I és així per un motiu ben senzill: qui participa dels moviments socials són generalment persones que pateixen injustícies o que es solidaritzen directament contra aquestes.

Ara, més que mai, cal que les republicanes i republicans participem activament contra les injustícies socials que només ens porten populisme i feixisme. Ara, més que mai, hem de ser-hi als moviments socials i ara, més que mai, els partits d’esquerres hem d’entendre i ser còmplices dels moviments socials.

El republicanisme d’esquerres sempre serà en la lluita contra les injustícies, no podríem entendre ni participar d’una República populista o d’una República amb tics racistes, homòfobs o directament feixistes. I els moviments socials hauran de ser en la nova República uns dels puntals de la lluita i conscienciació col·lectiva per la justícia social.

Republicanes, republicans; ara, més que mai al carrer, més que mai mobilitzats, més que mai agafats dels braços amb els companys i companyes que dia a dia lluiten contra les injustícies.


Gerard Fernández
President de Moviments Socials
Esquerra Republicana
moviments@esquerra.cat