Moviments Socials

El 23M tothom a la manifestació #StopVox

#StopVox
#StopVox

L’alarmant resultat de les eleccions andaluses - amb la pujada del partit d’extrema dreta, VOX - se suma a la victòria de Bolsonaro al Brasil, les mobilitzacions feixistes arreu d’Europa i l’auge dels discursos d’odi a escala mundial.

Tot això evidencia el que feia temps que des de molts espais es venia anunciant: el creixement de l’extrema dreta és una realitat i cal fer-hi front.

A més, la situació a les fronteres segueix sent de barbàrie: les devolucions en calent a la frontera sud, la vulneració dels drets dels refugiats i les refugiades, les morts a la Mediterrània… i també el racisme impregnat en la nostra societat: la islamofòbia als mitjans, les identificacions per perfil ètnic o les persecucions policials.

Però de res serveix el derrotisme, és hora de demostrar que nosaltres som més. Hem vist que el discurs que demana silenci i inacció davant el feixisme, per no donar-los propaganda davant les campanyes i violències, ha fracassat i que només organitzant una resposta unitària des de baix se l’ha aconseguit aturar arreu.

És aquí on rau el sentit de la mobilització del 23 de març, una mobilització internacional que denunciï, de forma coordinada i unitària, l’auge del feixisme i les polítiques racistes de barbàrie, a més dels discursos d’odi - islamofòbia, romafòbia, masclisme, LGTBIfòbia… - que serveixen com a cultiu del feixisme i la ultradreta.

La construcció d’aquesta mobilització també ens porta a teixir aliances internacionals, per colpejar de forma conjunta al feixisme que, malgrat tingui una expressió peculiar a cada país o regió, també s’està organitzant internacionalment i comparteix trets comuns.

La proposta d’una mobilització internacional antiracista i antifeixista es va llançar a la conferència del moviment germà grec (KEERFA) i es va concretar a les jornades antifeixistes a Londres, del moviment germà britànic Stand Up To Racism.

La crida internacional l’han signada els moviments unitaris d’una dotzena de països; es preveuen manis a desenes de ciutats d’arreu del món.

■ Cap espai per a la ultradreta i el feixisme: ni VOX ni qui defensa les mateixes polítiques! Que no ens enganyin malgrat portin corbates!

■ Prou impunitat cap a les agressions feixistes!

■ Prou criminalització de l’antifeixisme! Totes som antifeixistes!

■ Obrim fronteres! Cap persona és il·legal!

■ Cap pas enrere en la igualtat: no al masclisme, no a la LGTBIfòbia!

■ Per una societat antiracista: stop islamofòbia, romafòbia i negrefòbia!

Per més informació:

Esdeveniment a Facebook ·

Cartell en PDF ·

StopVOX_octaveta, DIN A4

 

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme