LGTBI

Igualtat real entre persones, estimem com estimem i sentim com ens sentim

Rut Ribas
Rut Ribas

La matinada del passat 24 de gener, el centre LGTBI de Barcelona va patir una sèrie d’atacs LGTBIfòbics -el qual tan sols feia una setmana que havia estat inaugurat-, i el passat 12 de gener, es produïa una brutal agressió LGTBIfòbia a un jove al metro de Barcelona, aquests són els més recents de molts casos d’agressions cap al col·lectiu. Però l’abril de l’any passat es condemnava a 12 anys de presó un home que va apallissar un noi a Sitges perquè el volia humiliar pel simple fet de ser homosexual, i a la festa major de Castelló d’Empúries, una parella de joves van ser insultats i agredits per fer-se un petó. Aquests tan sols són quatre exemples de molts, de molts atacs fòbics cap al col·lectiu LGTBI que habitualment es produeixen als nostres pobles i ciutats.

Els casos de fòbia cap al col·lectiu LGTBI a Catalunya cada cop van en augment, és per això que no podem silenciar aquests fets i hem de denunciar aquests atacs discriminatoris.

Les agressions físiques només són la punta de l’iceberg de totes les vulneracions i discriminacions que pateix el col·lectiu LGTBI, som una societat diversa i democràtica i és per això que no podem permetre que els atacs – siguin com siguin i vinguin d’on vinguin- cap al col·lectiu tinguin cabuda a la nostra societat.

Insults, amenaces i assetjaments al carrer, als instituts, a la feina i a les xarxes socials no estan erradicats, ans al contrari. És per això que posar fi a la discriminació i la vulneració de drets que pateixen les persones LGTBI ha de ser una prioritat per a la construcció de tots els Ajuntaments republicans que esdevindran aquest maig vinent i, per consegüent, garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals. La qual serà l’única eina per erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia i aconseguit la igualtat real entre persones sense tenir en compte a qui estimem o com ens sentim.


Rut Ribas

Diputada al Parlament de Catalunya

Esquerra Republicana