Feminismes

Vaga feminista

Mertixell Romero
Mertixell Romero

Enguany la vaga feminista ha estat un èxit!

Cada any que passa hi ha més persones disposades a sortir als carrers i conscienciades de la necessitat de reivindicar els drets de les dones en tots els àmbits de la nostra societat. Però ENCARA queda molta feina per fer, més en els temps que corren, on han reaparegut, amb molta força, veus retrogrades, posats forçats i nous conceptes com el “feminisme liberal”.

I, tot i que sorprengui, una gran part de la població consumeix aquests arguments i els defensa, inclús les dones. En canvi, quan et poses a mirar les dades quedes esparverada. En ple segle XXI segueix existint la bretxa salarial, l’abús de poder en els llocs de treball, assetjaments sexuals, i un llarg etcètera que tenim incorporat en els costums socials i que les dones donem per bo.

Doncs no, hem de dir PROU! Hem de lluitar des de tots els espais possibles per una societat equitativa on els drets i deures de dones i homes siguin iguals. S'han de tallar d’arrel les diferències de gènere i eliminar el sobresforç que fem les dones pel fet de ser dones per arribar allà on volem, que no és ni més ni menys, que el lloc que ens mereixem.

Per acabar, dir que el concepte de la vaga feminista hauria de ser estès a tot l’any, perquè al final, el 8 de març hauria de ser cada dia. La lluita feminista és continua sí, i llarga també, però això no ens ha de fer defallir.

Com he començat dient,cada cop en som més i més, per tant, ja s’ha fet el primer pas per seguir en aquest camí i anar més enllà fent realitat el que vàrem sentir i viure el passat divendres als carrers.

 

Meritxell Romero Pinet

Regidora a l’Ajuntament de Santa Susannai Secretària de les Dones al Maresme

dones@esquerra.cat