Moviments Socials

Cooperem per guanyar un país

Isaac Peraire
Isaac Peraire

Tenim moltes coses a aprendre de la lliçó de l’1 d’octubre del 2017; d’aquella data a partir de la qual MAI MÉS res serà igual. Hem d’assumir el què significa i a tota hora i a tot arreu, des dels pobles, carrers, ciutats, institucions, entitats... agafats de la mà... seguir sumant per ser més i ser més forts.

Aquell 1 d’octubre va ser possible també (o bàsicament) per haver cooperat entre totes i tots, entre Govern, societat civil, persones anònimes... cadascú va assumir un rol i vam sumar esforços per aconseguir autodeterminar-nos i portar a terme l’acte de desobediència més important de la nostra història recent.

Ara segueix sent l’hora de la POLÍTICA, en majúscules. Esquerra Republicana, aquesta eina amb llarga història i trajectòria de compromís net i ferm, lluny de la corrupció, i lligada als principals moviments i reivindicacions que té el país, que ha aconseguit posar al centre del debat anhels nacionals i objectius socials per aconseguir una societat millor, ara posa al servei del país i la seva gent una estratègia concreta per assolir la independència, per aconseguir la República social.

Però sols no ho farem. És cooperant que ho aconseguirem. Hem de ser més que mai un partit cooperatiu, obert i participat a tots nivells i sectors. Això passa per la mobilització, el carrer, les associacions, les institucions, el compromís social, el contacte, l’intercanvi, la coneixença, l’activisme.

Fem-ho en cada àmbit, a tota hora i a tot arreu per guanyar. I quan haguem guanyat, caldrà seguir cooperant per mantenir la victòria, per construir. Així que arromanguem-nos que tenim feina sempre més.


Isaac Peraire Soler

Vicesecretari General de vertebració territorial i partit obert