Ciutadania i Migració

Per l'acollida de refugiats i el respecte dels drets humans a la UE

Esquerra Republicana demanem posar fi a la repressió i a la guerra

Esquerra Republicana
Esquerra Republicana

Des de les sectorials de Ciutadania i Migracions i d'UE i Política Internacional, i en nom d'Esquerra Republicana, volem expressar el nostre ple rebuig a la situació denigrant que s'està vivint al territori fronterer Turquia-Grècia.

Trobem vergonyós que un estat membre de la Unió Europea i firmant dels tractats de protecció al refugiat estigui vulnerant els drets humans, els drets a l’asil i al refugi i qualsevol dret social d'una manera tan flagrant.

Són molt preocupants les imatges que estan arribant de la frontera en les quals es veu les autoritats gregues intentant naufragar embarcacions amb refugiats, ciutadans racistes impedint l'arribada d'aquestes a territori grec o el gran desplegament militar que el govern Grec ha realitzat en tot el territori fronterer.

És igual de preocupant que la Unió Europea no estigui fent un pas en ferm per tal de garantir que un país membre compleixi els seus propis tractats o, que es permeti censurar la informació que periodistes independents estan intentant fer arribar des del territori grec.

També és inadmissible la guerra que ha començat el govern Turc envers el país Sirià i les condicions en les quals està posant els refugiats sirians. Cap ciutadà hauria d'abandonar la seva llar per protegir la seva integritat física.

La violència i les armes només ajuden a agreujar encara més les injustícies socials.

Des d'Esquerra Republicana demanem posar fi a la repressió i a la guerra. És necessari que Grècia i els països membres de la Unió Europea acullin els refugiats i respectin el seu dret a l'asil. Estarem sempre al costat del respecte dels drets humans.

 

 

Països Catalans, 4 de març de 2020