Moviments Socials

El racisme és un virus

#21D Prou racisme
#21D Prou racisme

La irrupció del Coronavirus a les nostres vides ens ha posat a tothom a prova. Davant d’aquesta situació sense precedents, si no hem emmalaltit, estem confinats a casa i les quatre parets ens qüestionen de forma individual. És aquí quan sorgeixen les angoixes més profundes o bé les genialitats i les creativitats més agudes. Des de músics que ofereixen els seus concerts obertament a la població, fins a còmics que graven les absurditats de la seva quotidianitat amb clau d’humor excel·lent, passant per l’escriptor o escriptora que ja ha trobat inspiració per a la seva propera novel·la.

Però ens trobem davant d’una amenaça i això fa unir la gent. De les pors més agudes neix també la solidaritat i la prova en són les mostres d’altruisme de gent que s’organitza als barris o comunitats de veïns per donar un cop de mà a la gent gran o persones vulnerables que no poden anar a comprar o baixar les escombraries.

Aquesta amenaça que ens interpel·la cada dia, també ens fa sortir als balcons a trobar empatia i germanor, i és en aquests espais que podem seguir organitzant cassolades de protesta davant injustícies com l’escàndol dels comptes opacs del Rei emèrit espanyol i les possibles comissions il·legals rebudes.

Les xarxes socials són ara per ara les eines dels moviments socials i el canal de transmissió de les protestes. Podem estar tancats a casa, però allà a fora al món virtual segueix viva la comunitat i l’organització dels col·lectius de persones que no deixen de callar les injustícies. Sense anar més lluny, el passat 21 de març, dia internacional contra el racisme, la manifestació programada per aquell dia a les 17h es va traslladar a un acte online a la mateixa hora, amb la participació de milers d’internautes.

 

Núria Clotet

Secretària de Moviments Socials

movimentssocials@esquerra.cat