LGTBI

Es constitueix la nova executiva de la Coordinadora de Polítiques per a Persones LGTBI

El nou equip, encapçalat per Coque García i Fina Campàs, treballarà per feminitzar i millorar la implantació territorial de la Coordinadora per poder donar resposta als reptes de futur del col·lectiu

Assemblea Coordinadora LGTBI
Assemblea Coordinadora LGTBI

El passat 9 de juliol la Coordinadora de Polítiques per a Persones LGTBI va celebrar telemàticament degut a la Covid-19 l'assemblea per renovar la seva executiva i aprovar un nou pla de treball. El nou equip compta amb Coque García i Fina Campàs com a president i vicepresidenta, i proposa un lideratge col·laboratiu de tota l'executiva. Una executiva diversa i paritària, que neix amb la voluntat de reequilibrar la visibilitat i protagonisme de totes les realitats del moviment LGTBIQ+, i ampliar-se amb noves incorporacions per reforçar el seu projecte.

El president sortint, Xavi Florensa, va iniciar la sessió donant compte de la tasca feta per la Coordinadora, compartint la memòria d'activitats en el període 2012-2020 i l'informe de gestió. Una etapa que ha estat molt intensa, amb fins a onze conteses electorals, i en la que s'han assolit importants fites com l'aprovació de la Llei 11/2014 contra la LGTBIfòbia.

Coque García va agrair la feina feta a Florensa i a tota l'executiva sortint, i va exposar els principals objectius i reptes que s'obren a partir d'ara. El nou president va defensar que “hi ha hagut grans avenços els darrers anys, però ara cal consolidar els drets aconseguits i seguir avançant”. En aquest sentit, Coque García ha assenyalat que “cal seguir treballant des de la perspectiva feminista inclusiva i efectiva, en col·laboració amb l'Assemblea de Dones d'Esquerra Republicana, i seguir lluitant per erradicar les discriminacions”. Un dels principals assumptes pels propers mesos serà sens dubte l'agenda trans i la tramitació de la futura Llei Trans estatal, així com la Llei Integral LGTBI. Però també altres temes com les diferents realitats de les famílies LGTBIQ+, la visibilització de les lesbianes, la diversitat en l'educació, l'atenció al jovent o la gent gran, les persones migrades o refugiades, i la recuperació i posada en valor de la memòria LGTBI.

El nou pla de treball aprovat se centra en tres grans eixos. El primer, l'impuls i dinamització de la Coordinadora, preveu impulsar la implantació territorial, millorar la participació i reforçar el co-lideratge i la paritat, amb noves incorporacions, i potenciar la visibilitat de les dones LTB en tots els espais de participació. El segon eix consisteix en donar un impuls a les polítiques LGTBI dins l'agenda del partit, treballant de manera transversal i amb una perspectiva interseccional amb les sectorials i l'Assemblea de Dones, així com amb els grups parlamentaris a Madrid i al Parlament, i també en l'àmbit local. Per últim, el tercer eix és seguir treballant per acompanyar i teixir confiances i estratègies compartides amb l'entorn i el teixit associatiu. En definitiva, el nou equip vol que Esquerra Republicana segueixi sent una eina útil i efectiva, referent de polítiques progressistes i en defensa de la diversitat, per poder donar resposta als reptes que caldrà afrontar.

Eix 1: Impuls i dinamització de la Coordinadora

  • Promoure el creixement i les noves incorporacions
  • Millorar la implantació territorial
  • Feminització i visibilitat de totes les realitats LGTBIQ+
  • Creació de comissions i grups de treball
  • Coordinació amb Jovent Republicà

Eix 2: Les polítiques LGTBI a l'agenda del partit

  • Treball conjunt amb sectorials i Assemblea de Dones
  • Coordinació amb govern, grups parlamentaris i municipals
  • Generar contingut, discurs i missatge: programes, manifestos, mocions.
  • Coneixement: assessorament, formació, organització de jornades
  • Reunions territorials per donar a conèixer la Coordinadora

Eix 3: Entorn i polítiques LGTBI

  • Comunicació: articles, web, xarxes socials
  • Campanyes i commemoracions de les diferents diades LGTBI
  • Teixir confiances amb entorn i teixit associatiu.
  • Seguiment de les polítiques LGTBI, de la seva aplicació i desenvolupament
  • Seguiment de l'actualitat i les problemàtiques del col·lectiu LGTBI

Si teniu interès a participar al nou equip o als grups de treball, us podeu adreçar a: lgtb@esquerra.cat