Esports

L’esport i l’activitat física en el nou govern: una mirada feminista, republicana i sostenible

Josep Campos
Josep Campos

Esquerra Republicana torna a liderar Esport al govern de la Generalitat deu anys després. El nou govern republicà recupera la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física encapçalada per l’Anna Caula com a flamant nova líder del govern de l’esport a la primera institució catalana, i dins de l’estructura de la Conselleria de la Presidència de l’Honorable consellera Laura Vilagrà.

A curt, mitjà i llarg termini tenim oportunitats i reptes molt importants i estimulants, com la mirada feminista, republicana i sostenible de l’esport, la recuperació del sector esportiu, que ha patit amb l’afectació per la pandèmia de la Covid-19, i la potenciació i visibilització de l’esport femení a tots els nivells i edats. També la nova llei de l’esport i l’activitat física, fruit del consens de tots els agents implicats en l’esport català, perquè reculli la consideració de totes les orientacions i manifestacions de l’esport i l’activitat física i que posi en el centre les persones. Caldrà, també, treballar per una candidatura de Jocs Olímpics d’hivern Pirineus - Barcelona 2030, fruit del consens social, territorial i econòmic i que sigui engrescador com a projecte de país.

Caldrà, doncs, remar i treballar en equip perquè l’esport i l’activitat física esdevinguin elements nuclears en la vida de les persones, amb una visió àmplia i transversal que pugui ser abordada des dels diferents departaments del Govern i que contribueixi a una societat més cohesionada i saludable.

 

Josep Campos

President de la sectorial d’Esports

esports@esquerra.cat