Esports

L'esport com a cohesionador social i motor turístic

Iris Castell i Cid
Iris Castell i Cid

Catalunya ha estat un referent en matèria d'esports arreu del món. No només pels èxits esportius aconseguits al llarg dels anys (medalles i diplomes olímpics, mundials, europeus, etc) en diferents modalitats esportives que porten el nom de Catalunya lluny. Actualment el lideratge de la Secretaria General de l'Esport ens permet fer valdre que tenim clar que l'esport ha de ser un motor, econòmic i social per al país.

Hem de reconèixer la tasca de tot el teixit esportiu i valorar encara més l'esforç ingent de tota aquella persona que s'ha sentit o se sent compromesa amb l'esport com a forma de vida al nostre país.

L'esport en totes les seves dimensions sempre ha posat al servei de la política un terreny de joc sovint reclamat per la ciutadania: que es deixin els colors polítics de banda i es treballi per un objectiu comú. L'esport sempre ha estat una prioritat a l'hora de definir el full de ruta, motiu de consens i treball conjunt. Un full de ruta que tenim clar que ha d'incloure molts aspectes com: esport per a tothom, l'esport bé essencial, esport femení, el turisme esportiu, etc.

Ara tenim l'oportunitat de retornar a la ciutadania un actiu que, a més de ser element de cohesió social i integració, com ho ha sigut sempre, és també una forma de generar riquesa i dinamització econòmica. El Turisme Esportiu és l'eina que ens ha de servir perquè aquesta aposta de dècades continuï creixent i consolidant-se.

Tot un repte que estem disposades a seguir liderant.

 

Iris Castell i Cid

Regidora de Promoció i Turisme Esportiu a l'Ajuntament d'Amposta

Vocal de Terres de l'Ebre i alt rendiment a la sectorial d'Esports

esports@esquerra.cat