Esports

L’esport, inversió vital

Carlos Rodríguez Escuredo
Carlos Rodríguez Escuredo

Diversos estudis xifren l’estalvi en despesa sanitària entre 7 i 15 euros per cada euro destinat en polítiques esportives i d’activitat física.

Aquest temps de pandèmia ha fet que l'esport i l’activitat física hagin estat considerats com una medicina per al cos i l'ànima alhora que ens ha empès a redescobrir nous espais que poden ser conquerits per a la pràctica esportiva.

Mes enllà de l’estalvi i beneficis per la salut de l’esport i l’activitat física per la ciutadania que ens apunten els estudis, la pràctica esportiva es manifesta com una baula fonamental en la nostra societat. L’esport i la pràctica esportiva son vitals en la construcció personal i en l’adquisició de valors morals, alhora que el seu potencial transformador el fan una eina de cohesió social que ofereix entorns de solidaritat, seguretat, esperança, benestar, equitat i igualtat.

És a través de l’administració més propera a la ciutadania que té sentit desplegar recursos i esforços per fer possibles activitats, garantir l’accés universal, fomentar les relacions amb entitats, clubs i empreses sense ànim de lucre, o gestionar les instal·lacions i espais esportius urbans, marítims o naturals per fomentar l’esport i la pràctica esportiva als nostres municipis.

Les polítiques esportives són, doncs, la millor inversió en polítiques de salut, prevenció, educació, cohesió social i seguretat que podem desplegar des de qualsevol municipi republicà.

 

Carlos Rodríguez Escuredo

Vocal de la sectorial d’Esports

esports@esquerra.cat