LGTBI

Liderem les polítiques LGTBI+ des dels municipis

Els municipis republicans han de continuar liderant les polítiques LGTBI per aconseguir una autèntica transformació feminista que posi fi a les limitacions i opressions que ens imposa el cisheteropatriarcat, perquè volem pobles i ciutats on totes les persones puguem viure lliurement sent qui som.

Coque García
Coque García

En els darrers anys hem vist com, gràcies a la incansable lluita de moltíssimes persones que hi han posat el cos i sovint les seves vides, s'ha avançat en el reconeixement de la diversitat. Les persones LGTBI hem passat de ser perseguides només per existir, a posar a l'agenda política les reivindicacions per la plena igualtat. Però encara hi estem molt lluny, perquè encara avui patim violències i discriminacions, especialment aquelles persones LGTBI que es veuen obligades a habitar els marges per ser trans, migrades, racialitzades, precàries o per trencar amb el binarisme.

Els ajuntaments, com a administracions més properes, juguen un paper clau per avançar cap a la plena igualtat i l'erradicació de les discriminacions. Els municipis republicans, des de tots els pobles i ciutats del país, han de continuar liderant les polítiques LGTBI per aconseguir una autèntica transformació feminista que posi fi a les limitacions i opressions que ens imposa el cisheteropatriarcat, no només a les persones LGTBI sinó al conjunt de la societat.

Aquesta transformació ha d'anar molt més enllà de les grans ciutats. Aquestes han jugat un paper importantíssim històricament, com a refugi i alhora punt de trobada, però afortunadament les persones LGTBI cada cop som més visibles i podem, i volem, desenvolupar les nostres vides als pobles i viles del país. Per això és tan important generar entorns segurs per a totes les persones, lliures de discriminacions i on la diversitat afectiva, sexual i de gènere, i també familiar, sigui plenament respectada.

Els municipis republicans han de posar les polítiques LGTBI en el centre de l'acció de govern, actuant de manera ferma per acabar amb la violència i discriminacions LGTBI-fòbiques i apostant per la diversitat de manera transversal en tots els àmbits municipals, des del cartipàs a l'últim dels formularis. Ho estem fent des del Govern de la Generalitat i la conselleria d'Igualtat i Feminismes, reforçant la xarxa de Serveis d'Atenció Integral o implementant els instruments contra les discriminacions de la llei 19/2020, com l'Organisme de Protecció i Promoció de la Igualtat de Tracte i No-Discriminació. Ho farem i ho continuarem fent també des dels ajuntaments, perquè volem pobles i ciutats on totes les persones puguem viure lliurement sent qui som.

 

Coque García.

President de la Coordinadora de Polítiques per a Persones LGTBI