Esports

L’activitat física i l’esport, un eix de transformació de país

"Uns Pressupostos que permeten avançar en la visibilització i reconeixement de l’esport femení, demostrant amb fets i recursos que aquesta és la legislatura de l’esport femení"

Carlos rodríguez Escuredo
Carlos rodríguez Escuredo

L’Activitat Física i l’Esport es un element fonamental d’un estil de vida generador de valors, salut i benestar personal. Un element de transformació que s’alinea amb els àmbits estratègics de transformació del país que defineixen els propers Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2023.

Per reforçar l’esport com a element vertebrador de la comunitat, s’augmenten els recursos destinats a esports i s’augmenta en 19M€ els recursos destinats a la SGEAF, el que significa un augment del 27%. Consolidant els increments d’anys anteriors per continuar vehiculant polítiques esportives republicanes i transformadores i ampliant a més beneficiaris/ies potencials les polítiques esportives, amb caràcter quantitatiu i qualitatiu tot augmentat els recursos destinats a les entitats del sector esportiu.

Pressupostos que també permeten avançar en la visibilització i reconeixement de l’esport femení, demostrant amb fets i recursos que aquesta es la legislatura de l’esport femení, destinant més de 5,5M€. Així com amb l’esport adaptat, destinant mes recursos a la recerca de dades i el mapeig d’incidència, amb mirada territorial i de gènere. Incidir en una major atenció especialitzada a la gestió esportiva, amb un reforç de l’estructura administrativa, destinant recursos econòmics a la reactivació del Programa d’Activitat Física Saludable, el PAFES, de reconegut èxit.

I finalment, permetent millores en infraestructures existents a totes les unitats dependents de la SGEAF, com la millora, ampliació i construcció de noves instal·lacions dels centres de l’INEFC Barcelona, Lleida i Pirineu i al CAR.

 

Carlos Rodríguez Escuredo

Vocal de la sectorial d’Esports

Esquerra Republicana

esports@esquerra.cat