Moviments Socials

La sanitat, pilar bàsic pel benestar de la gent

L’Hospital de Martorell ha hagut de ser rescatat pel Departament de Salut amb una subvenció directa de més de 32M€

Jordi Albert i Soulimane Messaoudi
Jordi Albert i Soulimane Messaoudi

Dos anys després que esclatés la crisi econòmica del 2008, el govern d’Artur Mas va iniciar una sèrie de retallades al sistema sanitari català, una d’elles reduir personal i pressupost destinats tant a l’atenció primària com als hospitals, retallades que van afectar directament les condicions laborals dels sanitaris i va suposar un gran dèficit en l’assistència als usuaris. Aquestes retallades van provocar grans manifestacions al país per demanar una rectificació i cuidar més el sistema sanitari català, considerat un element essencial de la cohesió social i del benestar de la gent.

Amb l’arribada de la pandèmia es va evidenciar que aquestes retallades impactaven directament en el sistema de salut i en la ciutadania, i es va demostrar que el sistema sanitari català no estava preparat per enfrontar-se a una situació sense precedents.

Esquerra Republicana som ferms defensors de la sanitat pública, i tenim la sanitat com a una de les prioritats principals en les polítiques republicanes que executem. . El Departament de Salut, sota la direcció del conseller Manel Balcells, ha donat un impuls molt important a les polítiques sanitàries del país, tot aportant més recursos econòmics i liderant una necessària reestructuració integral del sistema.

El govern republicà de Pere Aragonès destina un increment de 1.284M€ al pressupost de Salut, elevant el total a més d’11.000M€. I gran part d’aquesta inversió va destinada a l’Atenció Primària i a la millora de les condicions laborals de les treballadores i els treballadors del sistema.

Mai com fins ara, amb el govern d’Esquerra Republicana, hi hagut un pressupost tan alt en Salut, ni tanta inversió en l’Atenció Primària, acostant-nos al 25%.

Posem com a exemple l’Hospital de Martorell, gestionat per la Fundació Privada Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, que ha estat rescatat pel Departament de Salut amb una subvenció directa de més de 32M€ i vetllarem perquè hi hagi un canvi real en la governança de l’Hospital.

Des d’ERC ho tenim clar: apostem per la sanitat pública i de qualitat.

 

Jordi Albert, diputat al Parlament de Catalunya

Soulimane Messaoudi, regidor i cap de llista d’ERC per Martorell