Esports

Esport 360

"La transformació republicana passa per mirar l'esport des d'una visió 360º, com un vector republicà, garantint l'accés en la igualtat d'oportunitats a tots els infants i adolescents"

Iris Castell Cid
Iris Castell Cid

Els ajuntaments, sigui del poble més petit o de la capital del país, com a administració pública més propera a la ciutadania, són fonamentals a l’hora de desplegar polítiques esportives. Així, davant el repte de les pròximes eleccions municipals del 28 de maig, tothom tenim el repte de garantir que els municipis republicans hauran de desplegar activitats i programes esportius i d'activitat física, garantir l'accés universal, fomentar les relacions amb entitats, clubs i empreses, gestionar les instal·lacions i espais esportius urbans, marítims o naturals per fomentar l'esport i la pràctica esportiva i per posar-los al servei actiu de la transformació feminista, ecològica i radicalment democràtica de país.

La transformació republicana passa per mirar l'esport des d'una visió 360º, comptant amb l’esport com un vector republicà, garantint l'accés en la igualtat d'oportunitats a tots els infants i adolescents. Cal dissenyar el model esportiu fruit del consens participatiu i democràtic de tots els sectors i actors de l'esport amb l'elaboració d'enquestes d'hàbits esportius com a element de diagnosi. Una cop ja hem proclamat l’esport i l’activitat física com a bé essencial posant de manifest que són un pilar fonamental del benestar de la ciutadania, tenim el deure de fonamentar la incorporació del municipi al Pla d'Activitat Física, Esport i Salut (PAFES).

Sovint cal posar en relleu la riquesa del nostre territori i la seva potencialitat per a la pràctica esportiva generant plans de promoció esportiva als espais públics, com també parlar de l'esport com a un motor econòmic estratègic de país on des del món municipal hem d'establir sinergies amb els estaments de promoció econòmica per fomentar la indústria esportiva.

A més, per tot l'exposat, cal maximitzar i complementar la xarxa d'equipaments esportius, així com reinventar-ne d'altres per fer-los diversos, plurals i capaços, fomentant models de gestió que potenciïn la proximitat, la sostenibilitat, la transició ecològica i l'autosuficiència energètica.

Finalment, i amb la línia de ser la legislatura de l'esport femení, cal continuar desenvolupant plans d'impuls de l'esport femení amb coordinació dels clubs, centres educatius i entitats esportives del territori per continuar generant referents a les generacions futures.

 

Iris Castell Cid

Presidenta de la sectorial d’Esports

esports@esquerra.cat