Drets socials

Estem preparats?

"Jo crec que les persones amb discapacitat intel·lectual hem de reivindicar el nostre paper i ser més forts com han fet altres col·lectius"

Sergi Moncunill
Sergi Moncunill

*Article publicat al Diari de la Discapacitat

 

Sóc unes de les poques persones amb discapacitat intel·lectual que va a les llistes al Congrés en les properes eleccions del 23J per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per Tarragona i volia fer una reflexió del per què les persones amb discapacitat intel·lectual som pocs o per no dir ningú que anem a les llistes el 23J. No estem preparats? O són els partits polítics els que no estant preparats?

Jo crec que les persones amb discapacitat intel·lectual hem de reivindicar el nostre paper i ser més forts com han fet altres col·lectius. Us volia parlar del meu cas concret. Jo sóc militant d’ERC. M’han donat l’oportunitat de poder anar a les llistes del 23J al Congrés per Tarragona. Això per a mi és un honor però ja hi vaig anar a les llistes a dues municipals i al Parlament de Catalunya. En aquestes eleccions he entrat gràcies a la sectorial de drets d’ERC, que m’han donat l’oportunitat d’anar a les llistes al Congrés per Tarragona. Ells van creure en mi i en el col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual. A nivell personal estic molt agraït. Per a mi és un pas molt important perquè es anar a unes llistes per anar a Madrid.

Vull encoratjar perquè més persones amb discapacitat intel·lectual tinguin la mateixa oportunitat que jo i faig una crida des de aquí perquè els partits polítics apostin per les persones amb discapacitat perquè puguin anar a llistes.

 

Sergi Moncunill

Candidat a les eleccions al Congrés de Diputats