Feminismes

La festa lila

"La Festa Lila, que celebrem a principis de novembre, ha quedat ja instaurada a la comarca"

Ainoa Olza Garcia
Ainoa Olza Garcia

La Federació Comarcal d'ERC-Baix Llobregat i l'Hospitalet va ser pionera a aconseguir que tots els seus municipis s’acollissin al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes, que van impulsar un grup d'alcaldesses de la comarca, i es declaressin Municipi Feminista.

Després d'uns anys de molta feina, i gràcies a les mocions presentades per les regidores d'Esquerra, quan vam assolir la fita que tota la comarca fos lila, vam voler fer una gran festa commemorativa, la Festa Lila del Baix Llobregat i l'Hospitalet.

Amb la primera el 2021, al Prat de Llobregat, vam voler celebrar que érem la primera comarca tota lila. Amb la participació d’amigues i militants vam muntar un trencaclosques de la comarca en l'ordre cronològic en què s'havia anat estenent la taca lila.

La segona va ser a Sant Esteve Sesrovires, i vam celebrar la constitució de la primera Assemblea Regional de dones (ADBLLH), amb un concurs per escollir el logo i amb la presentació de les dones de l'Assemblea Regional acompanyades de les actuals components de l'Assemblea Nacional.

Aquest any, volem homenatjar aquelles dones pioneres d'ERC que amb la seva lluita incansable, sovint molt solitària, ens han obert camí a la resta.

La Festa Lila, que celebrem a principis de novembre, ha quedat ja instaurada a la comarca. I seguint sempre un fil conductor, és sobretot un lloc de trobada i intercanvi de coneixements, idees i propostes, amb música, gresca i menjar. Una trobada anual molt esperada de la gent de la comarca per fer xarxa i enfortir vincles!

 

Ainoa Olza Garcia

Secretària de Feminismes de la Federació comarcal d’ERC-Baix Llobregat i l’Hospitalet

feminismes@esquerra.cat