Drets socials

Aturem la violència contra els infants

Segons dades oficials, més de 4000 nenes i nens han mort durant el conflicte a Gaza, una xifra que segurament es queda molt curta perquè hi ha més de mil infants desapareguts. Hi ha qui parla de Gaza com un cementiri infantil, perquè no hi ha cap lloc segur on protegir-se dels trets i les bombes, i organitzacions com Unicef i Save The Children han arribat a quantificar que moria un infant cada deu minuts. Això és inacceptable. Cal que els Estats responsables i les organitzacions internacionals garanteixin la vida i la seguretat de les persones, especialment la dels més petits.

El 20 de novembre es commemora el Dia de la Infància. És dia de recordar el compromís mundial per la defensa dels més petits, de respectar els seus drets, protegir-los i garantir-los un desenvolupament sa, lliure i feliç. Però aquest objectiu està molt lluny de complir-se, com es demostra de la manera més crua a Gaza, a Ucraïna i a tots els altres països en conflicte obert, on hi ha nenes i nens que no tenen el més bàsic per una vida digna, i que ni tan sols tenen assegurada la integritat física i la vida. Cap objectiu polític no pot justificar els atemptats que estem presenciant contra hospitals, escoles i poblacions on hi viuen civils.

Des d’Esquerra Republicana diem prou. I ens comprometem, un cop més, a defensar els drets de la infància i a fer tot el que estigui a les nostres mans per garantir que puguin créixer i viure en pau.

 

Najat Driouech Ben Moussa

Secretària Nacional de Drets Socials, Ciutadania i Habitatge i diputada al Parlament de Catalunya